Hof van Zurloh

Breestraat

Locatie: Leiden

Bouwjaar: 1900

Oppervlakte: m2

Restauratie

Vergane glorie

Het is zelfs voor ons soms even schrikken hoe we een object aantreffen. Desondanks ziet de echte liefhebber een pand met karakter en mogelijkheden.

Een nieuwe allure

Eigenaar en ontwikkelaar Johan Oudendal is content dat na jaren voorbereiding nu eindelijk kan worden aangevangen met de bouw: “Het ontwerp en de uitstraling van het Hof van Zurloh sluit goed aan op de historische allure van de Breestraat. We kiezen voor een combinatie van winkels op de begane grond met woningen erboven, net als dat vroeger het geval was in de Breestraat. Dat brengt levendigheid en sociale controle.”

In ontwikkeling

De steigers staan!

Leiden telt binnenkort een nieuw hofje: het Hof van Zurloh gelegen tussen de Breestraat, Mosterdsteeg en Botermarkt. Het nieuwe hof met het monumentale pand Maison Zurloh als blikvanger, beslaat 20 panden en zal onderdak gaan bieden aan o.a. een vestiging van Albert Heijn, 25 woningen en een openbare ondergrondse fietsenstalling. De entree van de hofwoningen is via een portiek aan de Mosterdsteeg. De vormgeving en uitwerking van dit project zijn uitgevoerd in samenwerking met architectenbureau Mulder Van Tussenbroek. Bezoek regelmatig onze website voor het laatste nieuws en de ontwikkelingen over dit project of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Mooie stappen

Eind juni zijn de werkzaamheden van het sloopwerk, de bouwput en het heiwerk opgeleverd door Van Diemen Sloopwerken aan ons. Nu hebben wij de bouwput overgedragen aan de bouwkundige aannemer en gaan we aan de slag met het betonwerk van de keldervloer. Voor de bouwvak zal de keldervloer gereed zijn. De doelstelling is om de tweede fase van het project voor de zomer van 2023 op te leveren. Dit alles past binnen de beoogde overall planning.

Vloer gestort

Hier wordt de tweede vloer gestort nadat de eerste vloer een aantal weken geleden eerder gestort is. U ziet hier de wapening op de eerste vloer waar nu de tweede vloer op is aangebracht. Hierop zal de bouwkraan, die ten behoeve van de bouw van het gehele project (kelder, Albert Heijn en de woningen), gemonteerd worden. Nu de vloeren gestort zijn, is de grondsanering en fase van archeologisch onderzoek afgerond.

Ontdek onze projecten en portefeuille

Wij maken Leiden elke dag mooier. Al meer dan 40 jaar renoveren en restaureren wij unieke gebouwen en locaties in Leiden en omgeving.

Projecten Portefeuille

Wij maken Leiden
elke dag mooier

Projecten
Over ons
Portefeuille
Contact

Contact

Haagweg 13A
2321 AC Leiden
+31 71 207 3230
info@oudendalgroep.nl

Storingen & Reparaties

+31 71 207 3242
Service formulier
repairs@oudendalgroep.nl

© Oudendal Groep | Gerealiseerd door Studio Projectie