Terug

VORM en Oudendal Groep werken samen aan herontwikkeling Schipholweg

13-12-2021

Kantoren Schipholweg maken ruimte voor ruim 600 woningen

Projectontwikkelaars VORM en Oudendal Groep zijn vorige week – met de ondertekening van een drietal koopovereenkomsten – eigenaar geworden van meerdere locaties aan de Schipholweg te Leiden. De projectontwikkelaars slaan de handen ineen voor een grootschalige herontwikkeling van het gebied, gelegen nabij het NS-station Leiden. De samenwerking heeft als doel om gezamenlijk tot een duurzaam, integraal projectplan te komen – met een passend woningaanbod in het betaalbare segment – dat past binnen de gebiedsvisie van de gemeente Leiden om Schipholweg tot duurzaamste kilometer van Nederland te maken.

Het projectplan, met de werktitel Schipholweg, is een mooie aanwinst voor de wijk en biedt straks ruimte aan minstens 600 woningen, waaronder sociale en middeldure huurwoningen, en rond de 10.000m² kantoorruimte. Naast residentiële en commerciële voorzieningen voorziet het plan in parkeergelegenheid en groenvoorzieningen. Naar verwachting kan de bouw over circa twee jaar aanvangen.

Leefbaarheid

VORM en Oudendal Groep zien in de samenwerking de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de woningnood in Nederland. Door samen op te trekken kan het gehele gebied in één keer ontwikkeld worden. Het gebied, dat nu vooral bestaat uit kantoren wordt, voorzien van groenvoorzieningen die, in combinatie met de openbare voorzieningen zoals horecagelegenheden in de plint, een grote bijdrage gaan leveren aan de leefbaarheid in de wijk.

Gebiedsvisie gemeente Leiden

De Gemeente Leiden heeft in maart 2021 een gebiedsvisie opgesteld en de ambitie uitgesproken om het gebied rondom Leiden Centraal en de Schipholweg in 2025 de duurzaamste kilometer van Nederland te maken. Met de gebiedsvisie wil de gemeente bijdrage aan de versnelling van deze ambitie. De door VORM en Oudendal Groep gekochte panden liggen net buiten de historische binnenstad, waarvoor de gemeente de ambitie heeft om hier hoogbouw – tot een maximale hoogte van 90 meter – te realiseren die past bij het oude stadsgezicht van de binnenstad.

Schipholweg 66, 68 en 70-128

VORM en Oudendal Groep kochten gedurende de zomerperiode los van elkaar drie locaties, namelijk Schipholweg 66, 68 en 70-128. Schipholweg 68 is gekocht door Oudendal van NSI Vastgoed in een off-market deal, waarbij de koper is geadviseerd door Nadorp Bedrijfmakelaars in Den Haag. Het gebouw is circa 2.300 m² vvo en staat momenteel leeg. Schipholweg 70-128 is gekocht door VORM middels een markttender, waarbij de verkoper werd begeleidt door CBRE. Het gebouw is volledig verhuurd en is circa 4.600 m² vvo groot. 

In de media

Lees meer over de totstandkoming van onze samenwerking en het project in het Leidsch Dagblad:

Leidsch Dagblad - 12 December 2021

Wij maken Leiden
elke dag mooier

Projecten
Over ons
Portefeuille
Contact

Contact

Haagweg 13A
2321 AC Leiden
+31 71 207 3230
info@oudendalgroep.nl

Storingen & Reparaties

+31 71 207 3242
Service formulier
repairs@oudendalgroep.nl

© Oudendal Groep | Gerealiseerd door Studio Projectie